Ucuz Seyahat İçin Ulaşım Tüyosu
21.03.2018

Gezilerimiz süresince şehirler veya ülkeler arası ulaşım bazen tahmin ettiğimiz kadar ucuz olmayabiliyor. Ama internette yapacağınız detaylı bir araştırma ile çoğu sorunun çözümünü bulmanız çok olası.

Yolum Belçika’dan Lüksemburg’a düştüğünde, bu rotadaki tren biletlerinin yüksek ücretleri karşısında ilk şoku atlattıktan sonra “bunun başka, daha ucuz bir yolu olmalı!”diyerek kolları sıvadım ve internet aleminde araştırmaya daldım. Yabancı forumları da detaylı inceleyerek aradığım cevabı sonunda buldum! Seyahat bütçenizi biraz aşağı çekmenize yardımcı olacak bu tüyo niteliğindeki bilgiyi, sizin de işinize yaraması umuduyla paylaşmak istiyorum.

sezinlegez.com
Yolum Lüksemburg'a 3.kez düşüyor

Avrupa’da birçok ülkede olduğu gibi Belçika’dan Lüksemburg’a gidişte de en yaygın kullanılan toplu ulaşım aracı tren. Üç saatlik bu tren yolculuğunun bilet ücreti 45 iken, bulduğum alternatif ile ulaşım ücretini 7’ya düşürmenin mümkün olduğunu görmüş oldum. Bulduğum çözüm; tren yerine shuttle otobüs kullanmak.
Havaalanına ulaşımda yaşanan sıkıntılara cevap vermek için shuttle otobüs seferleri düzenleyen “flibco” firmasının güzergahı özellikle Belçika, Lüksemburg, Almanya ve Fransa için ucuz ulaşımda güzel bir seçenek olabilir.

Shuttle otobüsleri kullanabileceğiniz yerler.

Flibco yukarıda belirttiğim ülkeler arasında ulaşım için kullanılabileceği gibi; Kıbrıs (Larnaka, Baf) , Macaristan (Budapeşte), Portekiz (Lizbon, Porto, Madeira Adası), İspanya (Tenerife Adası) gibi ülkelerde şehir merkezinden havaalanına gitmek için de kullanılabiliyor. Şehirdeki farklı durak noktalarından otobüslere binip havaalanına belki de daha ucuza ulaşabilirsiniz.
Türkiye’den uçuşların bol olduğu Belçika Charleroi Havaalanı’ndan, Almanya’daki Frankfurt Main ve Hahn Havaalanı’ndan veya Lüksemburg Lindel Havaalanı’ndan farklı şehirlere ulaşımda ekonomi yapmanızı sağlayabilir bu shuttle otobüsler.
İşinize yarayabilecek birkaç rotadan bahsetmek gerekirse;
* Belçika’da; Bruges, Gent, Brüksel’den Charleoi Havaalanına 5’ya gidebilirsiniz (tabii ki tersi güzergahta da).

Belçika'da başlayıp Lüksemburg ve Fransa'ya devam eden otobüs hattı.

* Charleoi’den Lüksemburg’a tren bileti 45 iken 7’ya shuttle otobüsle gidebilirsiniz (benim yaptığım gibi).
* Frankfurt Main ve Hahn Havaalanından Lüksemburg’a veya Fransa’nın kuzeydoğu ucuna (Nancy mesela) gidebilirsiniz. Almanya’dan Belçika’ya gitmek isterseniz de ikinci bir bilet alıp Lüksemburg’ta aktarma yapıp Belçika’ya ulaşabilirsiniz.
* Lüksemburg’tan Belçika, Almanya ve Fransa’ya gidebilirsiniz. (konumu itibariyle Lüksemburg kavşak durumunda).

Lüksemburg; Belçika, Almanya ve Fransa arasında kavşak konumunda.

Tabii ki dikkat edilecek bazı detaylar var onlar da şunlar;
* Ne kadar erken biletinizi alırsanız o kadar ucuz olacaktır.
* Bileti otobüste şöforden de alabilirsiniz ama bu bilet daha pahalı olacaktır. En temizi önceden internetten almak.
* Birçok sitede olduğu gibi; siteye çok girip baktığınızda bilet fiyatları artıyor (modeminizi açıp kapayarak farklı bir IP numarası ile siteye giriş yapmak işe yarayacaktır ama yine de erkenden alın derim biletinizi).
* Son olarak, firmanın güvenirliği konusunda kafanızda oluşabilecek soru işaretlerine geleyim. Bu konuda şüpheci yaklaşmanız normal, ben de “acaba?” demiştim ilk bulduğumda bu otobüs seferlerini ama Lüksemburg’ta yaşayan kuzenime firmayı sorduğumda onun da sıklıkla kullandığını öğrenince her şey çözümlenmiş oldu. Charleoi Havaalanı’nda duraklarını ve sırada kuyruk olan insanları görünce bu güven pekişmiş oldu.
Gezilerinizde az da olsa ekonomi yapmanızı sağlayabilecek flibco, özellikle Belçika, Almanya ve Lüksemburg’a gitme planları olanların işine yarayacaktır sanırım. En azından planlarınızı yaparken bir göz atıp kontrol etmekte fayda var. Şimdiden keyifli ve ekonomik gezmeler!

İlginizi Çekebileceğini Düşündüğüm Diğer Yazılar

X

Facebook Sayfamızı Beğenin!

facebook.com/sezinlegez